Pályán kívül

Exbarátnőjét hívta Pistorius a lövöldözés előtt

Egy újságíró kiderítette, hogy Oscar Pistorius az exével beszélt telefonon pár órával azelőtt, hogy lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot.

A paralimpikon 2013. február 14-én otthonukban lelőtte modell barátnőjét, mivel azt hitte, betörő jár a házban. Pistorius tagadta, hogy szándékosan végzett volna a hölggyel, ám a bíróság a bizonyítékok alapján mégis elítélte a dél-afrikai futót, gondatlanságból elkövetett emberölésért, de azt még nem tudni, hogy rács mögé kerül-e.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Korábban a rendőrség nem vizsgálta meg Pistorius telefonját és hívásait, egy újságíró magánnyomozása viszont eredményre vezetett,

Kiderült, hogy Oscar Pistorius exbarátnőjét, a szintén modell Jenna Edkinst hívta azon az estén, mielőtt hazaért volna, és kilenc percen át beszéltek.

Az újságíró az információt továbbadta a hatóságoknak. A futó egyébként törölte teljes híváslistáját és minden üzenetét, azokat is, melyek a lövöldözés után érkeztek, a családja pedig elmondta, nem volt tudomásuk arról, hogy az esetleges törlés hatással lehet a nyomozásra.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik