Pályán kívül

Pistorius nem beteg, folytatják a tárgyalást

Felelősségre vonható tettéét Oscar Pistorius, derül ki a pszichiátriai jelentésből.

A független szakértői vizsgálat mostanra készült el, ebben pedig megállapították, hogy mentálisan nem beteg az atléta, így hamarosan folytathatják a pert.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ráadásul a bíróság az ítélethozatalnál is “használná” ezt a jelentést, vagyis a büntetés mértékében szerepe lesz annak, hogy nem védekezhet mentális betegséggel Pistorius.

Pistorius ügyének tárgyalása hat hét szünet után folytatódott hétfőn. Gerrie Nel ügyész a pszichiátriai szakvéleményre hivatkozva kijelentette, hogy a vádlott teljesen beszámítható. A védelem is elfogadta az orvosi megítélést, ugyanakkor időt kért végleges álláspontja felvázolására. A bíró a védelem kérését elfogadta.

A három pszichiáterből és egy klinikai szakpszichológusból álló csoport június 20-ig vizsgálta Pistoriust. A sztársportolónak egy hónapon át kellett megjelennie egy pretoriai pszichiátriai intézetben, ahol naponta hét órán keresztül tartották megfigyelés alatt. A tárgyalást a vizsgálat idejére felfüggesztették.

A futó még tavaly febuárban lőtte le barátnőjét, majd azzal védekezett, hogy betörőnek hitte Reeva Steenkampot. A bizonyítékok alapján azonban szándékos emberöléssel vádolják Pistoriust

A paralimpiai bajnok ezzel szemben kitart azon állítása mellett, hogy baleset történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik