Pályán kívül

Nem tudtak a gyermekketrecharc brutalitásáról

A Magyar Kempó Szövetség a full kontakt versenyek azonnali betiltását sürgeti.

Május 24-én egy gyermekek számára MMA-rendszerben rendezett ketrecharc során egy 16 éves fiú tüdeje leszakadt. Az eset azonnal nagy port kavart, hiszen a fiatalok véresre verik egymást, a Magyar Olimpiai Bizottság például azonnal betiltaná ezeket a versenyeket.

Czeilinger Dávid mellett egyébként mások is komoly sérülést szedtek össze: egy kislányt torkon rúgtak, egy fiúnak pedig agyrázkódása volt.

Fotó: youtube.com

A MOB Nem Olimpiai Tagozatának megbeszélésen több, az olimpián nem szereplő küzdősport szövetségének vezetője írt alá megállapodást a gyermekek védelmében – írja a Blikk.

“Szeretnénk elérni, hogy megfelelő szabályrendszerek és védőfelszerelések legyenek. Olyan szintű felszerelések, amelyek maximálisan megvédik a gyerekeket az esetleges sérülésektől. Azt is kikötöttük, hogy 14 éves kor alatt ne lehessen úgynevezett full kontakt versenyeket szervezni” – mondta Lacza Ádám Illés, a kempósok elnöke.

A Magyar Kempo Szövetség egyébként többször is ketreceket adott bérbe különböző versenyekre, de Lacza határozottan állította: fogalma sem volt arról, hogy ezeken a rendezvényeken kisgyerekek védőfelszerelés nélkül verekednek egymással.

“Amint megtudtuk, hogy mi folyik a kötelek között, azonnal leállítottuk a ringek bérbe adását” – nyilatkozta az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik