Pályán kívül

Kásás Tamás megnyitotta éttermét

Minden alapanyagot Olaszországból hozat a háromszoros olimpiai bajnok. A Komjádi-uszoda töve megújult, Kása húsz embernek ad munkát.

Bár már hétfő este megnyitott a Tommy di Napoli nevű étterem, a sajtó képviselőit kedd délelőtt fogadta Kásás Tamás és az étterem stábja. Autentikus, igazi olasz, közelebbről nápolyi ízeket hoz Budapestre a pólós legenda.


Kásás Tamás új vállalkozásba fogott
Fotó: Sport24

Erre a „legénység” a garancia. A séf Vito Catalano, aki a francia riviérától elkezdve Svájcon át Németországig dolgozott, közreműködött Michael Schumacher öt éttermének megnyitásában. Főzött Diana hercegnőnek és Dodi El-Fayednek is. A keddi „nyitányon” elmondta, élete a munkája, örömmel jött Magyarországra is. Mint ahogy Kásás Tamás elárulta, a castingot Nápolyban tartották, rengetegen jelentkeztek a munkára, Vito mellett ott választották ki a két pizzás fiút: Giuseppe negyven évig készített Nápolyban pizzát, Umberto pedig Rómából érkezett.

Kása elmondta, a szakácsok, éttermi dolgozók menekülnek Olaszországból, semmilyen jövőképet nem látnak maguk előtt, így kapva kaptak az alkalmon.


Az étterem olasz mesterszakácsa és Kásás Tamás
Fotó: Sport24

A Tommy di Napoli megnyitása Kásás üzlettársának, a háttérben maradó Ökrös Zsuzsannának az ötlete volt, a háromszoros olimpiai bajnok elmondta, nem győz elég hálás lenni neki, hogy „belerángatta” a bizniszbe.

Összesen húszan dolgoznak az étteremben, ahol az ételek elkészítéséhez minden alapanyagot Olaszországból importálnak az autentikus ízek elérése érdekében: a bivalymozzarellát hetente szállítják, de van olyan paradicsomfajta, amely csak a Vezúv lábánál terem, azzal is lehet találkozni, csakúgy, mint egy speciális liszttípussal a Caputóval, ebből készül a Komi mellett a pizza, amelyre Fior di Latte sajtot olvasztanak.


Kásás szeretne sokat az étteremben lenni
Fotó: Sport24

Tommy nagyon várt már valami új kihívásra, a vízilabda befejezése után sokat unatkozott. S mivel nem nagyon találkozott az olasz ízekkel Budapesten (hat évet játszott a Posillipo Napoliban), kapóra jött ez az ötlet. Baráti árakkal próbálnak dolgozni, és kevés hasznot szeretne zsebre tenni. A cél, hogy minél többen betérjenek a Tommy di Napoli különleges atmoszférájú éttermébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik