Pályán kívül

Knézy Jenőt felfüggesztett börtönre ítélték

A népszerű sportriporter újratárgyalt régi ügyében első fokon bűnösnek találták. Amíg nem születik jogerős döntés ügyében leveszik a képernyőről is. Magyarországon ez hónapok, évek kérdése, így nagy valószínűséggel nem lehet ott kommentátorként a nyári foci-világbajnokságon sem.

Knézy Jenő “feleségverési” ügye már több, mint hat éve húzódik. Egy állítólagos állkapocscsont-törés miatt előbb elítélték -első fokon 10 hónap felfüggesztettet kapott és a képernyőről is lekerült -, majd később az eljárás során orvosi szakvéleménnyel bizonyították, hogy törésnek nincs nyoma felesége állán, így 2011 novemberében az ítélőtábla új bizonyítási eljárást lefolytatására kötelezte a bíróságot.

Knézy akkor így fogalmazott: “Korrektnek tartom az ítéletet. Visszakapom az életemet, amit a volt feleségem és a családja szisztematikus munkával próbált tönkretenni. Remélem, visszakapom a munkámat, a Duna tévében a műsoromat, a Sportarénát, dolgozhatom a Magyar Televízióban, jön a foci Eb, jövőre az olimpia”.

És valóban, a labdarúgó Európa-bajnokságot, a londoni olimpiát már Knézy Jenő kommentálta – közmegelégedésre.

Két hete a bíróság – új eljárásban – első fokon ismét bűnösnek mondta ki: hat hónapot kapott felfüggesztve. Az indoklás lényege hasonló az egyszer már hatályon kívül helyezettével: nem ütött, de volt neje arcán bőrpír keletkezett – számol be a borsonline.hu.

A lap úgy tudja, a riporter újra lekerült az MTV képernyőjéről és bizonytalan ideig csak háttérmunkát, főként szerkesztést végezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik