Pályán kívül

Halott lovast találtak

Holtan találták meg azt a 30 év körüli fiatalembert, aki Gödöllőn az erdőbe indult lovagolni, de a lova a lovas nélkül tért vissza a lovardába.

Balázs László a Pest-Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetője ismertette: a gödöllői rendőrkapitányság kérte meg őket, hogy a helyi erdészekkel és a rendőrség munkatársaival közösen keressék meg a férfit.

A lovasra a lovardától mintegy másfél kilométerre, egy villanyoszlop tövében találtak rá, vélhetően baleset áldozata lett – mondta a szolgálatvezető.

Életmentő, fantasztikus lótörténetek

Bár a lovaglás olykor veszélyes sport, vannak ellenpéldák is. Fiona Boyd épp egy borjút akart kivezetni a karámból, amikor az anyatehén megvadult, és fellökte a nőt – már készen állt rá, hogy megtapossa. A nő már felvette a magzatpózt, hogy lehetőség szerint védje magát a patáktól és szarvaktól, amikor lova odaugrott, és rúgásokkal-lökésekkel odébb hajtotta a megvadult tehenet – s ezzel minden bizonnyal megmentette gazdája életét.

Egy másik történet is elgondolkodtató: egy 25 éves, kivénhedt lovat 450 fontért vásárolt meg egy asszony pusztán azért, hogy szegény párát ne adják el a vágóhídnak. Kíváncsi volt a gyönyörű mogyoróbarna Nata előéletére is, ezért utánanézett a múltjának – és elképedt. Kiderült, Nata valaha a legjobb lovaspólós paci volt, a világ legjobb játékosa, Carlos Gracida ült rajta, aki az angol királyi család két hercegét, Harryt és Vilmost is edzette. Azaz ezen a 450 fontos lovon egykor hercegek ültek! Amint kiderült az addig rejtve maradt múltja, új gazdája méltó módon bánt a kiöregedett lovacskával, akit majdnem elpusztítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik