Pályán kívül

Pistorius a pad alá esett a róla készült képek láttán

pistorius per (pistorius per)
pistorius per (pistorius per)

Az egykori paralimpikon tárgyalásának pénteki napján Barry Roux a helyszínelő rendőrök hibáira próbálta felhívni a figyelmet.

A gyilkosság után készült rendőrségi felvételeken jól látszik, amint Oscar Pistorius nadrágját vér borítja, miután halálos lövést mért barátnőjére.

Az ügyészek két képet vetítettek ki a tárgyalás pénteki napján a monitorra. Az egyiken a félmeztelenül álló atléta állt, nadrágja csupa vér, felsőteste ugyanakkor tiszta volt. A másik képen is hasonló volt a helyzet, ruházatán vérfoltok voltak láthatók. Pistorius a felvételek láttán rosszullétre panaszkodott, fejét fogva a pad alá esett be – olvasható az ESPN honlapján.

A mai nap egyetlen tanúja Van Rensburg, korábbi rendőrparancsnok volt, aki körülbelül 30-40 perccel a gyilkosságot követően ért a helyszínre. A 27 esztendős Pistorius és védői továbbra is állították, a paralimpikon véletlenül lőtt rá barátnőjére, azt hitte, hogy egy betörő.

Fotó: ESPN

Van Rensburg állítása szerint a helyszínre érkezést követően nem tartóztatta le egyből Pistoriust, csak annyit kért tőle, hogy maradjon a házban.

“Annyit mondtam neki, hogy ő most egy gyanusított. Elmondtam neki a jogait, majd megkértem, hogy mondjon el mindent, ami történt” – beszélt a rendőrparancsnok. Azt nem mondta el, hogy Pistorius hogyan reagált kérdéseire.

Van Rensburg elárulta azt is, hogy a beszélgetés ideje alatt az egyik ballisztikus kesztyű nélkül nyúlt a gyilkos fegyverhez, mire ő rögtön figyelmeztette, hogy ez így nem szakszerű.

Fotó: ESPN

A rendőr továbbá elmondta, hogy a gyilkosság éjjelén egy 10 ezer euró értékű óra eltűnt a házból. A helyszíneléskor nyolc órát találtak egy dobozban, ám mikor Pistorius testvére meg szerette volna tekinteni azokat, már csak hét volt meg közülük. Ezt követően mindent átnéztek még egyszer, de másnak nem veszett nyoma.

Ha Pistoriust elítélik, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kaphat. A tárgyalás hétfőn folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik