Pályán kívül

Pistorius krikettütővel törte be a WC-ajtót

pistorius per (pistorius per)
pistorius per (pistorius per)

Oscar Pistorius zárt WC-ajtón tört át, hogy elérjen a később lelőtt barátnőjéhez, állítja a rendőrség törvényszéki szakértője.

Johannes Vernuelen rendőr ezredes hozzátette, megcáfolja a sportoló azon állítását, hogy rajta voltak a műlábai a tragédia során. A hétfői tárgyaláson rosszul lévő – és magát elhányó – Pistorius, „véget nem érő” kálváriája tovább folytatódik.

Megpróbálta rekonstruálni a baleset körülményeit, és bizonyítani a 27 éves futó bűnösségét az ügyben. A paralimpikon a hírek szerint kezében krikettütővel tört be fürdőszobája ajtaján még a lövöldözés előtt. Mielőtt azonban kezét lendíthette volna az ajtó felé, le kellett térdelnie, ugyanis a helyzetet újragondolva megállapították, hogy csak olyan tehette, aki jóval alacsonyabb nála.

Fotó: MTI

A 29 éves modell barátnőjének megölését máig egy balesetnek tulajdonító Pistorius fürdőszobáját lemodellezték, ugyanis Vermuelen a következőket állította: „A nyomok az ajtón megegyeznek azzal a magassággal, ami a vádlott magassága a protézis nélkül.”

A paralimpikon ügyvédje, Barry Roux szerint Pistorius még a láb protézisein állva sem lett volna képes olyan magasságba lendíteni a krikettütőt, mint egy ép ember.

A 27 éves, mindkét lábára amputált sportoló Reeva Steenkamp meggyilkolása miatt áll a bíróság előtt, akit korábbi állítása szerint betörőnek nézett, ezért lőtt le. Ezzel szemben az ügyészek szerint előre megfontolt szándékkal lőtt Pistorius.

Az atléta ellen előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik