Pályán kívül

Madár okozhatta a műrepülő világbajnok halálát

nádas tamás (nádas tamás)
nádas tamás (nádas tamás)

A JETfly interjút készített Tóth Lászlóval, aki a baleset helyszínén tartózkodott, amikor Nádas Tamás repülőgépe lezuhant.

Mint azt a Sport24 is megírta, a magyar műrepülő világbajnok egy katari bemutatón veszette életét, miután gép túl alacsonyan repült, végül a földbe csapódott.

A JETfly.hu cikkéből kiderül, hogy Tóth László, egykori MiG-21-es pilóta, aki abban az autóban ült, mellyel Nádas Tamás „versenyzett” a katari Al Khor repülőtéren, elmondta, vélhetően egy madárral ütközött világbajnokunk.

“A végzetes felszállásnál az első áthúzás során együtt ment Tamás a tuningolt közel 1 000 lóerős Nissan GTR autóval, melyet a katari pilóta vezetett. Én a jobb ülésben ültem, nálam volt a rádió, amivel a Tamással tudtunk kommunikálni… Tamás csinált egy bukfencet és talpon nagy sebességgel megelőzött minket. Itt szólt bele utoljára a rádióba: “…a következőben toljátok neki”. Ez volt az utolsó mondata…Kocsival már a pálya végén voltunk, amikor hátrafordultam, mert még mindig nem láttam jönni Tamást. A levegőben vártam és abban a pillanatban csak azt láttam, hogy hihetetlen sebességgel becsapódik és háton csúszik mellettünk a betonon. Sosem fogom elfelejteni a látványt.”” – idézte fel a tragikus nap pillanatait Tóth.

Hozzátette, a videófelvételeken jól látható, hogy a becsapódás előtt két fekete mozgó tárgy közelítette meg a gépet, melyek mozgása nagyon hasonlított a madár szárnycsapásaira. A hatóság a baleset után szövetmaradványokat talált a gép szárnyán, ezelet DNS vizsgálatnak vetették alá.

“Csak a vizsgálat után tudhatjuk meg, hogy például milyen madár volt vagy lehetett. De ha nem is ütközött vele, a pilótát megzavarhatta és ez vezethetett a tragédiához.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik