Pályán kívül

Ma folytatódik Oscar Pistorius pere

Hétfőn áll újra bíróság elé a barátnője meggyilkolásával vádolt fél lábú paralimpiai-bajnok atléta. Az érdeklődés hatalmas.

Többek közt a CNN is élő szöveges közvetítésben számol be Pistorius peréről. Azt írják, a megadott időponthoz képest csúszik a tárgyalás kezdete, mivel a bíró még nem jelent meg. Az atléta egyedül ül, jegyzetel, és akárcsak a többiek, várja a bírót. Sötétszürke öltönyt, fehér inget, fekete nyakkendőt visel. A teremben van az áldozat Reeva Steenkamp családja is. Az egykori modell édesanyja természetesen feketében van.

Tavaly februárban számoltunk be róla, hogy  Oscar Pistorius az első állítások szerint betörőnek nézte barátnőjét, ezért lelőtte. Később egyre több olyan információ látott napvilágot – a rendőrség részéről – amely ezt a forgatókönyvet cáfolta.

A szomszédok vallomása szerint (is) többször mentek ki a rendőrök a házhoz, mert a sportoló és modell barátnője rendszeresen veszekedtek. Pistorius vallomását cáfolni látszott az is, hogy az esetet követő házkutatás során véres krikettütőt találtak a rendőrök, ráadásul a nő koponyája is be volt törve, amikor a mentősök megpróbálták újraéleszteni.

Az esetet követően Oscar Pistoriust óvadék ellenében szabadon engedték. A per első része júnuisban kezdődött, akkor egy tárgyalást követően elnapolták és most folytatódik.

A dél-afrikaiak művégtagokkal versenyző – összességében – hatszoros paralimpiai bajnok atlétája, a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja volt, mivel sporttörténelmi eseményként az egészségesek közt is rajthoz állhatott, majd a paralimpián is nyert két aranyat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik