Pályán kívül

Rappel nyomul a Vasas vízilabdázója

hőna dávid (hőna dávid)
hőna dávid (hőna dávid)

Elkészült Hőna Dávid, azaz Hőna-D új videóklipje. Szerepel benne két csapattársa is.

A 26 éves pólós jó ideje zenél. Szülei zenészek, ő maga a középiskolában mélyült el egyre jobban a témában, előbb dalszövegeket írt, majd meg is zenésítette szerzeményeit.

2006-ban szerzői kiadásban jelent meg a „Nem tudom a helyem” című kislemeze, korábban egy barátja autóbalesete ihlette „Az életed nem játék” című dalt. Hőna Dávid később egyre többet írt, de aztán „balszerencséjére” leszerződtette 2007-ben az akkor bajnok Vasas vízilabdacsapata így a zenei pályáját kicsit háttérbe szorította. A balszerencse persze bődületesen nagy idézőjelbe teendő, hiszen nem akárkik szerepelhetnek az egyik legjobb hazai klubban. Azóta is ott játszik (egy szezont a BVSC-ben töltött), kemény védőjátékos.


Hőna Dávid, mint vízilabdázó

A ma már háromszoros magyar bajnok 2011-ben melegítette fel zenei karrierjét, azóta sem nyugszik. Most a „Nyílt lapokkal”című videóklippel jelentkezett, amelyben szerepel a felnőtt válogatottban nemrég bemutatkozó Angyal Dániel és Német Toni is, ők csapattársai a Vasasban.

„Természetesen a vízilabda az elsődleges az életemben, de ha időm engedi, akkor foglalkozom a zenével, jórészt vasárnap vagy azokon a napokon, amikor nincs edzésünk, meccsünk. Ezt a mostani dalt már régebben megírtam, de nem találtam pókertermet, ahol leforgathattuk volna a klipet. Nemrég egy barátom segítségével aztán mégis sikerült” – mesélte el a klip megszületésének történetét.

No, de mi ihlette a dalt, és hogy került a klipbe két csapattársa?

„Az igazság az, hogy egy korábbi szerelmi bánatom, és mivel régebben foglalkoztam pókerrel is, a két dolgot összegyúrtam. A srácok nagyon élvezték a forgatást, Angyal Dani főszereplőként, főgonoszként zseniális dolgokat művelt, ő egyébként már korábban kérte, hadd szerepeljen egy klipben” – mondta Hőna-D.


A klip forgatásán készült képek

Szinte mindennapos téma Dávid zenéje a Vasas öltözőjében, a rapper gyakran rímekkel szórakoztatja a többieket. Ők egyébként állandóan zrikálják, mondván számukra ez a műfaj teljesen idegen, de aztán általában vállon is veregetik egy-egy jól sikerült dal után, érdeklődnek a fejleményekről, és már arra is volt példa, hogy valaki Dávid zenéjét hallgatva igyekezett edzésre.

Ami a pólót illeti: „A műsorfüzetünkben azt írják, a Vasas a jövő csapata, és ez tényleg így lehet. Sok fiatal játszik nálunk, és a szezon elejei botladozás után egyre jobban összeállunk, töretlenül fejlődünk. Ennek volt bizonyítéka az Eger elleni 8-8, vagy az, hogy nemrég Kaposváron meggyőző fölénnyel nyertünk. Még nem mondtunk le a negyedik helyről, de már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk”.

Hőna Dávid – aki a jogi egyetemet is végzi – most azt mondja, a póló után maradna a zenében, egyre több felkérése van, videóklipeket is forgat ugyanis, és szeretne ezen a területen leragadni.

És továbbra is nyílt lapokkal játszani.

Videó – a friss klip:

Videó – és egy korábbi szerzemény:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik