Pályán kívül

Vízbe dobták Újpest polgármesterét

wintermantel zsolt (wintermantel zsolt, )
wintermantel zsolt (wintermantel zsolt, )

Wintermantel Zsolttal mindez a Halassy Olivér Városi Uszoda ünnepélyes átadásakor esett meg.


Wintermantel Zsoltot a vízbe dobják
Fotó: Sport24/DS

Újpest első saját uszodáját avatták fel kedden délelőtt. Az ilyenkor szokásos szalag átvágása után a Martinek János-Güttler Károly-Erdei Zsolt hármas vezérletével egy kisebb csoport felkapta a IV. kerület első emberét, és bedobta a 25 méteres medencébe.

A polgármester azonban nyomban jöhetett ki a medencéből, mert egy-két fotós nehezményezte, hogy az akcióból semmit sem látott (így klassz képek sem születtek első körben), ezért meg kellett ismételni azt. Így is lett, másodszor is jöhetett a lóba.

Miután kikászálódott Wintermantel Zsolt a vízből, amolyan eksztatikus állapotban, a feléje tartott fürdőköpeny elhárítását követően felállt a rajtkőre (ha már 4. kerület, akkor a 4-es számúra), és fejest ugrott a vízbe – immáron önszántából.


Itt már önként ugrik

Az uszoda egyébként gyönyörű. A polgármester köszöntőjében többször is kihangsúlyozta, Újpest megáll a saját lábán, folyamatosan fejlődik, és senkinek a segítségére nem volt szükség ahhoz, hogy a város első saját uszodája elkészüljön.

Szavait a “Hajrá, Újpest!” fordulattal zárta.

Az uszodáról bővebben itt lehet olvasni.

Kidobós

Wintermantel Zsoltot vízbe dobták, de miket vágnak egymás fejéhez a politikusok – a szó szoros értelémben? Az itt látható összeállítás bizonyítja, hogy Mexikótól Nigérián át Tajvanig a politikusok nagy leleménnyel találják fel magukat, ha a dobálózásról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik