Pályán kívül

Gyurta Daniékat fogadta Áder János

áder díszvacsora (áder jános, díszvacsora, attraction, )
áder díszvacsora (áder jános, díszvacsora, attraction, )

A köztársasági elnök díszvacsorán fogadta a Sándor-palotában a brit televíziós tehetségkutató győztesét, az Attraction Látványszínház tagjait, valamint Gyurta Dániel úszót, Liszka Eszter tájfutót és Baji Balázs gátfutót.

Áder János szerint az Attraction Látványszínház a Britain’s Got Talentben bemutatott előadásával “megríkatta” a közönséget, és “szurkolóvá tette nemcsak a magyarokat, hanem a briteket is”.

Ami a sportolókat illeti: Gyurta Dániel a sikeres olimpiai döntő után (a 200 méteres mellúszásban győzött) az öröm pillanataiban felajánlotta az aranyérmét a tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori úszótársa, Alexander Dale Oen családjának.

Baji Balázs az olimpia célba érkezés után felemelte a gátban elbukott futótársa kezét a 110 méteres gátfutás selejtezőjében, ezzel is tiszteletét fejezve ki a korábbi kínai világcsúcstartó iránt. “Ez a gesztus az egész világot bejárta” – utalt az elnök a sajtóban megjelent fotókra.

Liszka Eszter tájfutó azzal vált “Magyarország jó hírnevének nagykövetévé”, hogy az Ifjúsági Európa-bajnokság normáltávú versenyén nem hagyta ott sérült bolgár futótársát az erdőben, noha ezzel “elveszítette az esélyét annak, hogy komoly sikert érjen el”.

“Egy ilyen teljesítmény után mi is büszkén húzzuk ki magunkat” – zárta beszédét Áder János.

Olvasói sztorik