Pályán kívül

Vizsgálatot indítottak Szepesi Nikolett szexuális molesztálása ügyében

Szepesi-Nikolett(2)(960x640)(1).jpg (szepesi nikolett, )
Szepesi-Nikolett(2)(960x640)(1).jpg (szepesi nikolett, )

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vizsgálatot indított az ügyben, hogy a már visszavonult versenyzőt kiskorúként, hajdani klubja, a Bp. Spartacus úszójaként 13 esztendeje szexuálisan zaklatták az uszodában.

Szepesi Nikolett napokban megjelent könyvében a klub akkori masszőréről és egy, az uszodában csak a “Cár” néven emlegetett emberről állította, hogy molesztálták.

A MÚSZ által indított vizsgálatot Gyárfás Tamás elnök erősítette meg az MTI érdeklődésére szerdán. “Szövetségünk változatlanul nem kíván Szepesi Nikolett magánéletének intim részleteivel foglalkozni, de megjelent a könyvében, hogy tizenhárom évvel ezelőtt az uszodában molesztálták” – mondta Gyárfás, aki egyszersmind sajnálatosnak nevezte, hogy ezt annak idején az úszó nem jelentette.

“Ennek ellenére tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy gyermek helyzetével bárki bármikor visszaéljen” – szögezte le a MÚSZ elnöke, s hozzáfűzve, a sportvezetőknek mindenkori kötelességük, hogy garantálják a rájuk bízott tanítványok biztonságát.

Szepesi Nikolett évekig volt a magyar úszóválogatott tagja. Legjobb eredménye Európa-bajnoki bronzérem
Fotó: MTI

“A MÚSZ vizsgálatot indított” – közölte a sportági szövetség első embere, aki kitért rá: jó érzéssel fogadták, hogy Szepesi Nikolett változtatott korábbi álláspontján. “Végre nevesíti, hogy ki zaklatta, hiszen rájött, hogy egy aljas söpredék tette miatt nem lehet gyanúba hozni egy klub teljes szakmai stábját” – mondta Gyárfás Tamás.

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció tagja Facebook-oldalán hétfőn azt írta: a parlament sportbizottságában felvetette, írjanak levelet a sportszövetségeknek az ügyben, általános kérdéseket feltéve. Szerinte Szepesi állításával foglalkozni kell, akkor is, ha igaz, akkor is, ha nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik