Pályán kívül

Gyöngyvirágot tett ételébe, meghalt a bokszedző

A medvehagymával keverte össze a gyöngyvirágot a székesfehérvári sportember.

Egy ötvenes éveiben járó férfit ért tragédia figyelmetlensége miatt. Saját maga indult medvehagymát szedni, de a manapság népszerű zöldségbe belekevert néhány gyöngyviráglevelet is.

Odahaza rántottát készített, majd napközben rosszul lett, de nem gyanakodott nagyobb bajra. Vasárnap talált rá fia az otthonában, de akkor már nem tudtak segíteni a középkorú férfin.

Később kiderült, hogy a férfi Szolnok István, a város köztiszteletben álló ökölvívóedzője volt.

A medvehagyma nagyon felkapott zöldség, de nagyon könnyen össze lehet téveszteni levelét a gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel is. A gyöngyvirág levele mérgező, és a szívre és májra gyakorolt hatása kis mennyiségben is jelentős lehet. Ez volt a veszte a férfinak is.

Az ÁNTSZ Fejér megyei szervezete vizsgálatot indít az ügyben.

A Facebookon a Fehérvári Vasas SC oldalán emlékező üzenetekkel jelentkeznek a gyászoló sporttársak, és gyűjtést is szerveznek a család megsegítésére és a temetés költségeire, mert szerény körülmények között éltek. Szolnok Istvánnak négy gyermeke van.

A gyűjtést a duol.hu oldal szerint Mits Gergő zenész, a Kodolányi János Főiskola Jazz tanszékének vezetője kezdeményezte, aki a kilencvenes évektől ismerte a szerencsétlenül járt bokszedzőt.

“Nemcsak nevelőedzőm volt, de jó barát is, aki borzasztóan fog hiányozni. Szombaton, a tragédia napján még találkoztunk, mutatta a medvehagymát, amit majd el fog készíteni, sőt, nekem is kínálta, vigyek belőle nyugodtan… Sajnos a fiának nem sikerült rábeszélnie, hogy kórházba menjen. Mi nagyon szoros baráti kapcsolatban voltunk, hihetetlenül lesújtott a halálhíre” – mondta a portálnak az egykori tanítvány. Aki szeretne segíteni az a Fehérvári Vasas bankszámlájára (10300002-10561466-49020015) utalva megteheti, a megjegyzés rovatba „kegyeleti költség hozzájárulás”-t kell beírni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik