Pályán kívül

Loki-szurkolók támadtak az újpesti táborra

magyar román (magyar-román, szurkolók)
magyar román (magyar-román, szurkolók)

A Debrecen 1-0-ra kikapott odahaza az Újpesttől, a hazai drukkerek egy része nem bírta elviselni a vereséget.

Ahogyan arról beszámoltunk, az Újpest 1-0-ra nyert a bajnok Debrecen otthonában a labdarúgó NB I. 21. fordulójában. A találkozó utózöngéi nem voltak mentesek az erőszaktól.

Egyrészt a loki.hu oldal tájékoztatása szerint még a meccs ideje alatt két újpestit a rendőrségnek adtak át a helyi rendezők pirotechnikai tárgyak használata miatt. A nagyobb baj később történt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőrkapitányság közleményét ismertetjük:

“A DVSC-TEVA – Újpest FC labdarugó mérkőzést követően (2013. március 31-én az esti órákban Debrecenben a Kassai út és a Zákány utca kereszteződésénél) a helyi szurkolók egy csoportja megrongálta a vendégjátékosok rendezőit szállító járművet.

Ezt követően a gépjárműből kiszálló biztonsági emberek és a szurkolók csoportja között verekedés alakult ki, amelynek a helyszín közelében lévő járőrök vetettek véget.

A rendőrök a helyszínről 30 főt állítottak elő a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol jelenleg is folynak a kihallgatások. Az ügyben a kapitányság csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik