Pályán kívül

Deutsch Tamás elítéli a rasszizmust

Sávoly Gergő (sávoly gergő, )
Sávoly Gergő (sávoly gergő, )

Az MTK elnöke klubja nevében elfogadhatatlannak tartja és elutasítja a szilveszter éjszakai késelés áldozatát és elkövetőjét érő olvasói kommenteket.

Ahogy beszámoltunk róla, a szigethalmi sörözőben szilveszter éjszaka elkövetett késelés áldozatai sportolók voltak. Egyikük, Sávoly Gergő – az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves bunyósa – már túl van az életveszélyen, míg a másik áldozat Bozsányi Gergő a szigetszentmiklósi Sziget SC 69 kilós birkózója életéért még küzdenek az orvosok a Merényi Kórházban.


Sávoly Gergő a Merényi Gusztáv kórházbanFotók: Neményi Márton

Az MTK honlap beszámolója szerint Sávoly Gergőt és családját az azóta őrizetbe vett és börtön helyett javítóintézetben örzött 17 éves elkövető családja megfenyegette. A magyar média nagy terjedelemben foglalkozik azóta is az üggyel, amely sok szempontból hasonlít a 2009. február 8-án, a veszprémi Patrióta lokál előtt történt Marian Cosma gyilkosságra.


Rendőrök vigyáznak a két sérült sportolóra a kórházban

Dr. Deutsch Tamás, az MTK elnöke, az internetes hozzászólások általános szélsőséges, rasszista hangneme miatt közleményt adott ki, amelyet teljes terjedelmében közlünk.

Az MTK közleménye:

A Magyar Testgyakorlók Köre (a továbbiakban: MTK) elnöksége, az idén 125 esztendős klubunk szakosztályai, az egész MTK sportcsalád elfogadhatatlannak tartja és felháborodással valamint szomorúsággal teli szívvel elutasítja azokat a kijelentéseket, amelyek az MTK fiatal sportolójának,Sávoly Gergőnek a tragédiája kapcsán gyűlölködő, rasszista nézeteket fogalmaznak meg.

Az MTK mindenkor elítélte és elítéli a gyűlölködés és gyűlöletkeltés minden formáját.

Sávoly Gergő – mint egyesületünk valamennyi sportolója, származásukra tekintet nélkül – a mi fiúnk, a mi gyermekünk, a mi barátunk, a mi családtagunk. Tragédiája mindannyiunk tragédiája. Gergő és családja mellett vagyunk a bajban. Bízunk a mielőbbi teljes felépülésében, ígéretes sportolói pályafutásának sikeres folytatásában.

Az MTK sportcsalád köszöni mindenkinek az ilyen helyzetekben oly sokat jelentő együttérzést. Ugyanakkor szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg.

Magyar Testgyakorlók Köre nevében

dr. Deutsch Tamás elnök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik