Pályán kívül

Összeakaszthatjuk a bajuszt hokisainkkal

benk-andrás (ingyenes, jégkorong, )
benk-andrás (ingyenes, jégkorong, )

A budapesti olimpiai előselejtező tornán sokaknak szemet szúrt, hogy külsőre megváltozott a magyar válogatott. Utánajártunk, hogy miért növesztik a bajszukat a fiúk.

Sajnos nem a hollandok elleni szuperfegyverről van szó: Magyarország legjobbjai vasárnap este ugyanis alulmaradtak – egy rendkívül izgalmas mérkőzésen – a narancssárga mezesekkel szemben.

A fiúk a prosztatarák elleni küzdelem figyelemfelkeltő kampányában, a Movemberben vesznek részt, ami novemberben zajlik, ahogy a neve is sejteti.

Ilyenkor mindenki bajszot növeszt, aki a kezdeményezéshez csatlakozik. Ez olyan, mint a rózsaszín kis szalag viselése a mellrák elleni küzdelemben. Itt a bajusz jelzi az ügy melletti kiállást, és tölti be figyelemfelkeltő szerepet” – mondta el Tokaji Viktor a Sport 24-nek. A válogatott védője egyébként már tavaly is részt vett az akcióban, hasonlóan több csapattársához a Sapa Fehérvár AV 19-ből.

A mozgalomhoz csatlakozók közül a legmókásabbnak járó különdíjat Hári Jánosnak ítéltük oda. Biztos, ami biztos, megkérdeztük, hogy ez áll-e nála is a háttérben. „Igen, most mi is csináljuk. (Hári a svéd Modóban jégkorongozik – a szerk.) Nem is lett volna időm megborotválkozni. És az öregek be is festették az első meccsre” – árulta el vitézesre vett külsejének háttértörténetét a torna legjobb csatárának választott játékos.

A Movember Mozgalomba nemcsak november elsején lehet bekapcsolódni, a hónap folyamán is beszállhat bárki. Elsődlegesen a prosztatarák szűrések fontosságának hirdetésére hívták életre. Kitűzött céljai közt szerepel az is, hogy világszerte minél több férfihoz jusson el az üzenet, hogy fontos eljárni az egészségügyi ellenőrzésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik