Pályán kívül

Balotelli a Time Magazin címoldalán

Egy héttel az amerikai elnökválasztás előtt a rangos magazin Mario Balotellivel adja el nemzetközi kiadását.

Az, hogy a Manchester City olasz fenegyerekének arca virít a Time címoldalán egy héttel a világ legnagyobb gazdagsági hatalmának sorsfordító elnökválasztása előtt, sok mindent elárul.

Mario Balotelli egy jelenség, a lap pedig arra keresi a választ, miért. A neten egy interjút is meg lehet hallgatni (alább), amelyben az olasz támadó karrierjének főbb mérdföldköveit magyarázza. A Manchester United elleni 6-1-es siker alkalmával felhúzta mezét, és a pólóján a “Miért mindig én?” felirat volt olvasható, ez azóta szállóigévé vált.

“Abban az időszakban mindenki velem foglalkozott, nem értettem miért. Azt hiszem, azért vettem fel azt az pólót, mert szerettem volna, ha egyedül hagynak” – mondta az interjúban.

Elárulta, melyik a három legfontosabb gól, amit lőtt: az Inter színeiben a Kazany ellen lőtt BL-találat, a németeknek lőtt második gól az Eb-n, valamint a már említett United elleni meccsen szerzett gól.

Beszélt az Olaszországban tapasztalható rasszizmusról, valamint nevelőanyjáról is, aki nem szerette volna, hogy focista legyen belőle, de ha már az lett, a lényeg számára mindig az, boldog legyen a fia. A család egyben baráti társaság is számára.

Szóba került az amerikai elnökválasztás is, Balotelli örült, amikor négy éve fekete elnöke lett az Egyesült Államoknak, és szeretné, ha megismétlődne az eredmény, ráadásul szívesen találkozna is Barack Obamával.

Mario Balotelli második apaként tekint Roberto Mancinire, a Manchester City menedzserére, akinek mindent elmond, ami a szívét nyomja.

Gyerekkorában két példaképe volt, Mike Tyson és Ronaldo, jelenleg Usain Boltra tud felnézni.

Videó – Balotelli megnyílik a Time Magazinnak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik