Pályán kívül

Életveszélyt okozó testi sértés miatt bíróság előtt a magyar atléta

Életveszélyt okozó testi sértés vádjával áll bíróság elé a londoni olimpiára igyekvő pécsi atléta, Bene Barnabás.

Egy éve ilyenkor még országos bajnoki címéről adtunk hírt, most azonban nem sportteljesítményével hívta fel magára a figyelmet Bene Barnabás. Az Új Dunántúli Napló csütörtöki számában megjelent cikk tanúsága szerint a Pécsi Törvényszéken megkezdődött a pécsi hosszútávfutó büntetőperének tárgyalása.

A vádirat szerint tavaly egy agresszíven viselkedő férfi (az ügy másodrendű vádlottja) az egyik szórakozóhelyen összeszólalkozott Benével: szidalmazta, meg is lökte a sportolót, majd kimentek az utcára. A támadó ott meg is lökte, majd megütötte az atlétát, aki az ütést részben elhárította, de ellenfele támadásban maradt. Bene földre került, s miután felállt, megrúgta támadóját. Közben megjelent a férfi barátja és Bene edzője is, aki tanítványa segítségére akart sietni. Végül Benéék elfutottak.

Mivel a megrúgott férfinak kilyukadt a tüdeje, a rúgást okozó futó ellen eljárás indult életveszélyt okozó testi sértés vádjával, ami a Büntető törvénykönyv szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az Új Dunántúli Napló által megkérdezett ügyvédek szerint jók Bene esélyei a felmentésre, hiszen vélhetően jogos védelmi helyzetben cselekedett. Ebben bízik Bene Barnabás is, aki elmondta: „megtámadtak, védekeztem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik