Pályán kívül

Terrorriasztás Londonban

A 2012-es nyári olimpia színhelyén tartott gyakorlatot a brit Katasztrófavédelem,a Nemzeti Olimpiai Koordinációs Központ és a Scotland Yard.

Londonban tegnap kiválóan sikerült az a szimulációs gyakorlat, melyben azt tesztelték, mit kell tenniük, ha terrortámadás éri a nyári olimpia valamelyik helyszínét. A két napos akcióban több, mit 2500 rendőr, biztonsági őr és katona vett részt. 2005. július 7-én valódi robbantások rázták meg a londoni metrót, melyben az öngyilkos merénylők által végrehajtott robbantások ötvenkét ember életét követelték.

Akkor a Scotland Yard és a Katasztrófavédelem egyaránt elismerte, hibákat követtel el a mentés folyamán. A legnagyobb probléma a kommunikációval volt, melyet most részletesen kidolgoztak és a gyakorlatban is kipróbáltak. A riadó teszt során különös hangsúlyt fektettek arra, hogy a Nemzeti Olimpiai Koordinációs Központ, a Scotland Yard, a közlekedési koordinációs központ és az 2012-es londoni ötkarikás játékok szervezőinek operatív központja tökéletesen és a lehető leggyorsabban tudjon kommunikálni egymással.

A teszt kiválóan sikerült és ezt a helyszínen Theresa May belügyminiszter valamint több magas rangú miniszter is a megerősített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik