Pályán kívül

Klubvilágbajnok lett a Barcelona

De mivel folyton mindent megnyernek, ezen túl is léphetünk, és inkább jöjjön a Premier League.

A Manchester United a tabella élére ugrott az angol bajnokságban. Juhéj! Hétvégén az idén az első osztályba felkerült Queens Park Rangers-t győzték le 2:0-ra. Azért is akartuk megnézni a meccset, mert azt hittük, Buzsáky Ákos is pályára lép majd, de sajnos tévedtünk. Épphogy leültünk a tévé elé Rooney máris egy csukafejessel megszerezte a vezetést. A második félidő elején pedig Carrick mutatott be egy gyönyörű egyéni akciót. Elegáns könnyedséggel végigvezette a labdát a hazaiak védői között, akik mire feleszméltek, már meg is kapták a második gólt.

Na itt kezdtem el fészkelődni a kanapén. A Vörös Ördögök győzelme borítékolva volt, de belőlem ez mindig vegyes érzelmeket vált ki. Ugyanis sajnálni kezdem a esélytelenebbnek kikiáltott csapatot. Hülyeség vagy sem, de az ilyen győzelem nem tesz maradéktalanul boldoggá. Sajnálom a gyengébbet, akár csak gyerekkoromban, amikor a játszótéren a szemüveges Pistikét folyton lepofozta a dagadt Zsoltika. Hiába volt Pitike egy kretén, akkor is szántam őt.

Vasárnapra amúgy is családi programot szerveztünk és a meccs a lehető legjobbkor ért véget. Így legalább nem éreztük, hogy lemaradtunk valamiről. Azt hiszem a férjem is berágott a kedvenc csapatára, akik a két gól után egyszerűen ráültek az eredményre és csak fél gőzzel küzdöttek tovább. Való igaz, hogy a QPR a futottak még kategóriába tartozik, de ezt a Manchester United nem így kellene kezelnie. A férjem így a mérkőzés vége előtt tíz perccel elvonult zuhanyozni. Tudom, hogy utálja, amikor-egyen szó bármelyik csapatról- az esélyesebb csapat belő egy-két gólt, majd takarékra kapcsol. Kevés olyan csapat van, akik mindig a maximumra törekednek, és lássuk be, bizony ettől igazán érdekes, izgalmas és szórakoztató egy focimeccs. Én is csak azért néztem végig a találkozót, mert a tévé előtt vasaltam és a fiam nem volt hajlandó elkapcsolni. Mondván:„Hátha lesz még gól anya”. Nem lett.
Ráadásul a Manchester City később legyőzte az Arsenalt és ezzel visszavette a vezetést a bajnokságban, és a két városi rivális összecsapására csupán jövőre kerül sor. Ennyit a juhéjjról…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik