Pályán kívül

Kifütyülték Putyint egy sportrendezvényen

Kifütyülték az orosz kormányfőt, amikor egy moszkvai sportcsarnokban rendezett küzdősport-mérkőzés után beszédet próbált mondani.

Húszezres nézősereg füttye és fújolása kísérte Vlagyimir Putyin beszédét a moszkvai Olimpiai Sportcsarnokban, aki Fjodor Jemeljanyenko harcművésznek gratulált az amerikai Jeff Monson elleni győzelme alkalmából.

Az orosz nehézsúlyú óriás a kevert harcművészetek (MMA) műfajában védte meg a WAMMA világbajnoki övét az elmúlt hétvégén amerikai kihívójával szemben. A hárommenetes mérkőzésen mindkét harcos végig keményen küzdött és állta a pofonokat. A bírók végül az aktívabban támadó Jemeljanyenkót hozták ki győztesnek, a 20 ezer szurkolósereg szűnni nem akaró üdvrivalgása mellett.

Az ünneplés egészen addig tartott, míg Vlagyimir Putyin be nem lépett a ringbe, hogy rövid beszédben méltassa a győztest. Az orosz kormányfő feltűnését ugyanis a közönség heves füttykoncerttel, és intenzív zajongással fogadta, ami végigkísérte a szónoklatot. Putyin azonban látszólag nem zavartatta magát, ám a helyszínen lévő újságírók szerint végül meglehetősen bosszús arckifejezéssel hagyta el a küzdőteret.

A történtek óta több oroszországi sajtóorgánum is Putyin korszakának végeként emlegeti a szurkolók reakcióját. Az orosz elnökjelölt hívei azonban tagadják, hogy a füttykoncert a kedvencüknek szólt. A Nasi politikai mozgalom szóvivője azt nyilatkozta például, hogy ilyet csak azok állíthatnak, akik még sosem voltak jelen ilyen típusú küzdőmérkőzéseken, melyek során a füttyszó, a fújolások és a bekiabálások megszokott jelenségnek számítanak.

A hétfő esti összecsapást közvetítő állami televízió gyakorlatilag lekapcsolta a központi lelátó előtt elhelyezett mikrofonjait, amikor felharsantak a füttyök – jelentették orosz médiumok. Az Eho Moszkvi rádióadó szerint az 59 éves Putyint “politikai pályafutása alatt először fütyülték ki”.

A kifütyült miniszterelnökről készült felvételek nagy népszerűségnek örvendenek az interneten, csakúgy mint egy korábbi videó, amelyen Putyin és Medvegyev elnök a katonai kiképzés részévé szánt tollaslabdázást próbálta ütővel a kézben népszerűsíteni.

Oroszországban két hét múlva rendeznek parlamenti választásokat.

Putyint kifütyülik a szorítóból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik