Pályán kívül

Elárulta titkát a magyar pókerzseni

Először adott interjút a világ egyik legjobb pókerjátékosa. Luigi még csak 27 éves, de már majdnem félmilliárd forintot nyert.

Az egykori kőbányai fiú otthonában fogadta a Fókusz stábját, ahol elárulta sikere meglepően egyszerű titkát.

Kwaysser Valdemár „Luigi” néhány éve még közgazdásznak készült, végül a rövidebb utat választotta az anyagi jólét felé. Elkezdte ugyan az egyetemet, később azonban abbahagyta, egy pókerstratégiáról szóló cikk gyökeresen megváltoztatta az életét. Mint mondja, a póker nem a szerencsén múlik, hanem azon, hogy ki mennyit tanulja. Ő szinte csak ezzel foglalkozott, majd pedig azzal, hogy amerikai játékosoktól nyerjen el könnyű dollárokat éjszakánként. Luigi versenyeken indult és közben folyamatosan tanult, hogy javítsa a játékát. A magyar fiú egyre sikeresebb lett, végül a tavalyi nyár elhozta a legnagyobb kitüntetést: Las Vegasban megnyerte a póker-világbajnokságot. Nemcsak, hogy több mint 600 ezer dollárt nyert, de megkapta azt a színarany karkötőt, ami minden versenyző álma.

Dollármilliókat zsebelt be, azt mondja, ez az ő vállalkozása, ami csak úgy lehet sikeres, ha ő folyamatosan fejleszti matematikai tudását. Ő semmit sem bíz a szerencsére. Az az alapelv, hogy ha valaki minél több időt tanul, annál jobb esélyei vannak a nyerésre. Csak éppen a befektetett munka itt jobban megtérül, mint sok minden másban. Luigi legfőbb tanácsa, hogy csak nyugodtan, olyan pénzből üljenek le a kezdő pókeresek játszani, ami nem hiányzik a családi kasszából. Barátnőjét sokáig féltette tőle a családja, de ma már büszkébbek rá mindenki másnál. A fiatalok három éve vannak együtt, és azt tervezik, jövőre hivatalosan is összekötik az életüket.

AJÁNLOTT LINK:

Milliárdos nyeremény a pókerasztalnál (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik