Pályán kívül

Hazai sztárok anyagi pácban

Csollány Szilveszter és Dopeman is svájcifrank-alapú hitelének megemelkedett törlesztőrészleteivel küzd.

Ki az autójához, ki a házához vett fel milliókat, és most, hogy fizetni tudjon, erőn felül kell dolgoznia. A Magyar Köztársaság Aranykeresztjével is kitüntetett olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter például egy budapesti talponállóban dolgozik kocsmárosként.

Szilvesztert hétszer választották az év magyar tornászának, kétszer pedig az év magyar sportolójának. Hiába a számtalan elismerés, anyagi gondjai vannak: 117 ezerről 144 ezerre nőtt a bajnok soproni otthonának törlesztőrészlete, így kell a kereset-kiegészítés.

A zenei producer, Dopeman szintén svájcifrank-alapú hitelre vette az autóját, a törlesztőrészlete pedig a duplájára emelkedett. A rapper másfél millió forintnyi frankot vett fel, ami mostanra több mint egymillióval nőtt.

Szommer Veronika pénzügyi szakértő szerint, aki hasonló cipőben jár, és nem tudja fizetni a sárga csekkeket, annak is van megoldás. Egy jelzálogalapú kölcsön sokat segíthet a bajba jutott adósokon, ugyanis ennek a futamideje nyújtható, és kamatai viszonylag még alacsonyan tarthatóak. Ehhez viszont feltétel egy tehermentes ingatlan, ugyanakkor csak azoknak ajánlják, akik teljesen kilátástalannak ítélik meg a helyzetüket.

AJÁNLOTT LINKEK:

Sztárok és hiteleik (TV2.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik