Pályán kívül

Federer az árvízkárosultak javára ütöget

Roger Federer jótékonysági gálát szervezett vasárnapra a kelet-ausztráliai árvízkárosultak megsegítésére, a hétfőn elrajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokság felvezetéseként.

Az Ászok az árvízkárosultakért (hivatalos nevén Rally for relief, azaz “segítő labdamenet”) rendezvényre a Rod Laver Arénában kerül sor Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Kim Clijsters és Lleyton Hewitt részvételével, hozzájuk csatlakozik a katasztrófa sújtotta Queenslandből származó Samantha Stosur, valamint a már visszavonult, kétszeres US Open-bajnok Pat Rafter.

“November óta 25 áldozatot követelt az áradat, amely nemrég Brisbane-t is elöntötte. Szeretnénk segíteni” – jelentette ki Stosur.

A múlt héten egy férfi-női tornának otthont adó Brisbane-t kedden érte el a természeti katasztrófa, s a Pat Rafter Aréna pályája is víz alá került.

Federer tavaly hasonló akciót kezdeményezett az Australian Open előtt, akkor a haiti földrengés károsultjainak javára ütögetett Nadallal, Serena Williamsszel, Djokoviccsal, Andy Roddickkal, Clijstersszel, Hewitt-tal és Stosurral. A gála révén több mint 34 millió forintnak megfelelő adomány gyűlt össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik