Nagyvilág

Drámaian nőhet az áldozatok száma Ausztráliában

Legalább nyolc ember meghalt és 72-en eltűntek az Ausztrália keleti részén található Toowoomba városára lecsapott cunamiszerű áradásban.

Ezzel már 19-re emelkedett a november vége óta tartó áradásokban meghalt emberek száma. Legalább nyolc ember halt meg és 72-en eltűntek, amikor a heves esőzések után hirtelen jött árvíz csapott le Toowoombára és több hegyvidéki városra – közölte az Ausztrália északkeleti részén található Queensland állam kormányfője. Anna Bligh egyben arra figyelmeztette az embereket, hogy a halottak száma “várhatóan nagyon drámaian” emelkedni fog.

Toowoomba polgármesterének elmondása szerint a tragédiát az okozta, hogy a heves esőzések miatt a városon átfolyó két, egyébként csendes folyó vízszintje olyan gyorsan emelkedett, hogy az árhullám figyelmeztetés nélkül csapott le a városra. Sokan “belső cunamiként” jellemezték az árhullámot, amely autókat és házakat sodort magával.

Az ausztrál hatóságok közben elrendelték Brisbane város több negyedének kiürítését, ahogy az árhullám egyre jobban megközelítette Queensland állam fővárosát. A Brisbane folyó az ausztrál sajtó jelentése szerint már több helyen is kilépett medréből. A város üzleti negyedében több cég is hazaküldte dolgozóit, és a városból kivezető utak távozó autósokkal vannak teli.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik