Pályán kívül

Tiger Woods botránya lett az év története

A világ legjobb golfozójának elmúlt hónapokbeli zaklatott magánéletét választották az év sporttörténetének az Egyesült Államok hírügynökségének dolgozói.

Woods kálváriája olyan eseményeket előzött meg az AP listáján, mint amilyen például a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New Orleans Saints első Super Bowl-győzelme, vagy éppen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság.

A 34 éves golfozót övező botrány még 2009 végén robbant ki, amikor otthona közelében autójával fának hajtott. Hamar kiderült, hogy hűtlensége miatt kapott össze feleségével, és a családi perpatvar miatt következett be a baleset. Woods utóbb elismerte, hogy megcsalta házastársát, és bár pszichológiai terápiára járt, hogy megmentse kapcsolatát, a pár végül elvált.

Az akkori világelső mögül időközben több szponzor kihátrált, később pedig bizonytalan időre visszavonult a profi sporttól, igaz, hamarosan újra ütőt ragadott. Nem sok sikerrel: a világranglistán öt év után először elvesztette vezető pozícióját, és – sportolói pályafutása során első alkalommal – tornagyőzelem nélkül zárta az esztendőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik