Szórakozás

Tiger Woods: már nem vagyok ugyanaz az ember

Közel egy évvel azután, hogy élete szinte darabjaira esett szét, a golfozó új arcát szeretné megmutatni a közvéleménynek.

Legalábbis vélhetően ezért jelentkezett be váratlanul Twitter-oldalára, s írt rajongóinak kifejezetten sokat. A világranglistán jelenleg már csak második amerikai sztárjátékostól ez csupán egy az olyan megnyilvánulások közül, melyek egyáltalán nem voltak rá jellemzőek korábban. Woods kifejezetten zárkózottan viselkedett, interjút is csak ritkán adott, s a rajongói felé sem volt nyitott.

“Ez egy pozitív lépés a részéről, jól láthatóan szeretne néhány dolgot másképpen csinálni” – nyilatkozta ügynöke, Mark Steinberg.

A 34 éves sportolónak 2009 júniusa óta van oldala a Twitteren, ám eddig csupán három rövid üzenettel jelentkezett: az indulószöveggel, valamint Facebook-oldalának létrejöttéről és honlapjának megújításáról adott tájékoztatást.

Ezért keltett szerda délelőtt kisebb megdöbbenést, amikor a “Mi a helyzet emberek? Úgy döntöttem, kipróbálom a Twittert” bejegyzés felkerült, majd több más üzenetet is írt a sztár. A váratlan esemény felbolygatta az oldalt, az addig kihalt site-ot az üzenetváltások ideje alatt több mint 90 ezren látogatták meg, s a beszélgetést követő három órában további 40 ezren mentek fel rá.

Woods emellett a Newsweek című hetilap szerdai számában írt egy cikket arról, hogyan változott meg az elmúlt egy évben. Kifejtette, hogy korábban nem mert szembe nézni saját magával, nem volt egyensúlyban az élete, ami a megcsalásokhoz, végül botrányhoz, és házasságának végéhez vezetett. A sztár szerint nagyon jót tett neki, hogy az elmúlt évben sok estét töltött a gyerekeivel hármasban otthon, s megtanult hálás lenni azért, amit addig sokszor nem vett észre.

“Már nem vagyok az az ember, aki egy éve voltam. S ez nagyon jó dolog” – zárta írását Woods, aki csütörtökön az ESPN Rádió reggeli showjában szerepel majd.

A ranglista első helyét néhány hete elvesztett Woods az idén egyetlen tornán sem tudott diadalmaskodni, ám az elmúlt két héten sorozatban kétszer végzett a legjobb tízben, ami idén még nem fordult vele elő. Ebben az évben még a december 2-án kezdődő Chevron World Challenge elnevezésű viadalon lép pályára, s amennyiben a kaliforniai Thousand Oaksban sorra kerülő versenyen sem győz, profi debütálása óta először zár tornagyőzelem nélkül egy évet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik