Pályán kívül

Bajnok sportolók festenek a gyermekekért

Világ- és olimpiai bajnok magyar sportolók közös képet festenek a Pagoda Galéria hagyományosnak számító jótékonysági árverésére.

A Suzuki Ház-Pagoda Galéria aukcióján, amelynek fővédnöke Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, paralimpiai aranyérmes vívó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportügyekért felelős helyettes államtitkára, harminc-negyven képet árvereznek el november 25-én. Az alkotásokra november 1-jétől lehet szavazni a www.suzukihaz.hu internetes oldalon közölt információk alapján.

Az árverés egy különleges képpel is bővül, a kezdeményezéshez ugyanis számos élsportoló, sportszemélyiség és olimpikon kapcsolódik egy közösen festett képpel. Besenyei Péter, Csabai Edvin, Gergely István, Kozmann György, Pulai Imre, Szekeres Pál és Storcz Botond már megtették az első ecsetvonásokat. A képet csütörtökön Pesuth Rita, Szilágyi Áron és Kovács Katalin egészíti ki, majd november 4-én Lázár Vilmos és Lázár Zoltán ragadja magához az ecsetet.

A készülő kép kikiáltási ára 75 ezer forint lesz.

Az árverésből befolyó összeget a fővárosi Bethesda Gyermekkórház égési osztályának felújítására és otthonosabbá tételére tervezik fordítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik