Forma-1

A ravasz emberek vasárnapja, csődöt mondott a Red Bull – Oscar Piastri lábai előtt hever a Forma-1

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Oscar Piastri fantasztikus versenyzéssel nyerte meg vasárnap az Azeri Nagydíjat, miközben a mezőny hátsó feléből induló csapattársa, Lando Norris negyedikként végzett. Mindez azt jelenti, hogy a McLaren vezeti a konstruktőri versenyt, és az újabb felejthető hétvégét szállító Max Verstappen előnye is csökkent az élen. Az MTI összegyűjtötte, hogyan látta a nemzetközi sajtó a hatalmas balesetet is hozó bakui futamot.

Ausztrália:

The Age: „A tökéletes versenyzés ámulatba ejtette az F1-et: Piastri megmutatta, hogy drótkötélből vannak az idegei. Az ausztrál sztár mesteri teljesítményt nyújtott Bakuban, és jobbnak bizonyult a ferraris Charles Leclerc-nél is”.

Svájc:

Tagesanzeiger:

Egy csattanás, és teljessé vált a Red Bull csődje. Max Verstappen szörnyű futamon van túl, míg csapattársa, Sergio Perez a hajrában ütközött. A legnagyobb nyertes Oscar Piastri és a McLaren.

Ausztria:

Salzburger Nachrichten: „A »rossz« McLaren-pilóta győzött Bakuban. Piastrit az istálló az azeri verseny előtt második számú pilótává fokozta le, de ő megnyerte idei második futamát is a Magyar Nagydíj után. Perez és a ferraris Carlos Sainz karambolozott, Verstappen újra felejthető teljesítményt nyújtott. Az F1 továbbra is izgalmas, látványos és teljesen kiszámíthatatlan”.

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP Max Verstappen egyre nagyobb bajban van.

Anglia:

Daily Mail: „Piastri lüktető viadalt nyert meg a »rossz« McLarenben, és lélegzetelállító diadalt aratott. A futam előtt a csapat megerősítette, hogy Piastri helyet csinál az egyéni világbajnoki címért versengő Lando Norrisnak, aki ezúttal a 15. helyről rajtolva negyedik lett. Az ausztrál azonban megmutatta, hogy miért tekintik őt majdani világbajnoknak”.

Mirror: „Norris és Piastri hozzásegítette a McLarent ahhoz, ami tíz évig nem sikerült. Az angolok állnak ugyanis a konstruktőri rangsor élén, miközben Norris nagy felzárkózással életben tartotta világbajnoki reményeit”.

Independent: „Piastri hőstettet vitt véghez, míg Norris maga mögött hagyta a kvalifikációs katasztrófát, és a hajrában megelőzte Verstappent is, tovább csökkentve hátrányát a holland címvédő mögött”.

Franciaország:

Le Parisien: „Piastri rákapcsolt. Miután júliusban a Hungaroringen élete első győzelmét aratta, Azerbajdzsánban meglett neki a második is”.

Spanyolország:

Mundo Deportivo:

Azt mondták róla, hogy megvan benne minden, ami egy bajnoknak kell és ahhoz, hogy sok dicsőséges oldalt írjon az F1 nagykönyvébe. És igazuk lett. A 23 éves Piastri a második idényét tölti az F1-ben, és Bakuban jókor volt jó helyen, neki volt a legjobb autója, és ismét láthattuk, hogy mekkorát fejlődött.

As: „A ravasz emberek vasárnapja volt ez, főleg Piastri esetében, aki az egyetlen kerékcsere után is megőrizte győzelmi esélyét, és egy váratlan előzéssel Leclerc-t is maga mögé utasította”.

Sport: „Az idei 17. nagydíj meglepetéseket és izgalmakat ígért, majd messze túlteljesítette a várakozásokat. Piastri lett a nap embere, Norris pedig hátulról rajtolva sikeresen mentette a menthetőt”.

Hollandia:

AD: „Verstappen ismét vesztett három pontot, és nincs kilátásban javulás. Innentől már nagyon kemény időszak következik”.

Olaszország:

Tuttosport: „Piastri diadalával a papaják az élre ugrottak, míg csapattársa további pontokat gombolt le a világbajnokról”.

La Gazzetta dello Sport: „Piastri verhetetlen. A McLaren kiválóságát Bakuban hivatalosan is felvették a csúcspilóták közé. Az azeri futam végig izgalmas és megjósolhatatlan volt”.

Kapcsolódó
Marco Rossi is elmondta a véleményét Sallai Roland klubváltásáról
A magyar válogatott támadó a török sztárcsapathoz, a Galatasarayhoz igazolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik