Forma-1

Norris már Q1-ben kiesett, Piastri mentette meg az időmérőt a McLarennek

Clive Rose - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Clive Rose - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Charles Leclerc indulhat vasárnap az Azeri Nagydíj első rajtkockájából.

Már az első szakaszban feje tetejére állt a világ, mert Alexander Albon és Pierre Gasly második és negyedik időt autózott, miközben Lando Norris nem jutott tovább! A világbajnoki címre hajtó brit versenyzőt nagyon későn küldték csak ki a mezőnybe, ráadásul Esteban Ocon lekoccolta a falat. Norrisnak így a nagy forgalom mellett a sárga zászlós szakaszok is gondot okoztak, egyet ő is bakizott, így aztán második gyors körre nem tudott már menni és kiesett. Ocon és Norris mellett Daniel Ricciardo és a két Sauber nem jutott Q2-be.

Lance Strollnak lényegében esélye sem volt beleszólni a küzdelembe, ahogy Nico Hülkenberg és Gasly sem autózott jó időt. Juki Cunoda is majdnem két tizeddel elmaradt az elképesztően szoros harctól. Fernando Alonso, Albon és a beugrós Oliver Bearman tényleg századmásodperceken múló küzdelembe bonyolódott. A Haas pilótája maradt le a top10-ről végül. Franco Colapinto viszont óriásit ment, hatodik idővel ment tovább.

Ahogy Q1-ben a kései kiengedés okozott gondot, úgy Q3-ban a túl koraival akadt probléma. Albon alatt ugyanis megállt az autó, de egy zacskó száraz jég is maradt a kocsiján. Mire megállt a Williams Albon alatt, már három perc sem maradt a szakaszból, így aztán a két Ferrari-pilóta dörzsölhette a tenyerét. Az akadályozó tényező mellett is tudott azonban javítani Oscar Piastri, aki Charles Leclerc mögött a második helyről indulhat majd Bakuban. Második sorból Carlos Sainz és Sergio Pérez indulhat vasárnap, majd sorrendben George Russell, Max Verstappen, Lewis Hamilton és Alonso a rajtrács sorrendje.

Az időmérő végeredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik