Forma-1

„Sokszor beüthette a fejét, azért beszél hülyeségeket” – Ricciardo visszaszólt az őt kritizáló világbajnoknak

Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jacques Villeneuve egy nyilatkozatában rendesen beleállt Daniel Ricciardóba. A finoman fogalmazva is hullámzóan teljesítő ausztrál versenyzőről 1997 világbajnoka úgy nyilatkozott, a mai napig abból él, hogy legyőzte az akkor épp kiégett Sebastian Vettelt, azóta azonban szerinte nem a teljesítménye, sokkal inkább a hírneve tartja csak a rajtrácson, ráadásul állandóan csak kifogásokat keres, miért nem megy neki.

Mindezek után Ricciardo egy ötödik rajthellyel vágott vissza, majd amikor megkérdezték Villeneuve szavairól, úgy felelt, bár ő maga nem hallgatta meg, de eljutott hozzá, miket mondott.

Pontosan nem tudom, mit mondott, csak hogy hülyeségeket beszél. De mindig is ezt csinálta, túl sokszor üthette be a fejét. Nem tudom, lehet jégkorongozni szokott, vagy valami ilyesmi. Nem pazarlom rá az időmet. De… ezek az emberek mindig bekaphatják

mondta Ricciardo a szombati időmérő után.

Ezzel természetesen még nem ért véget a szócsata, Villeneuve újra reagált. Azt elismerte, hogy ez az időmérő jól sikerült Ricciardónak, de azért ismét odaszúrt neki.

Most minden jól működött, az autó feküdt neki, olyankor tudja egy versenyző a legjobbját nyújtani. De ez még csak egy jól sikerült időmérő. Ha ezt tudná folytatni, majd még négy, öt, hat versenyhétvégén megismételni, akkor azt mondom, rendben van. De azt ő maga is elismerte, hogy kiegyensúlyozatlanul teljesít egész évben

– vélekedett a kanadai.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik