Forma-1

Max Verstappen megszenvedett a pole-pozícióért Imolában, csapattársa be se jutott a Q3-ba

Carlo Bressan / ANADOLU / Anadolu via AFP
Carlo Bressan / ANADOLU / Anadolu via AFP

Max Verstappen nyerte az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzését.

Csendben csordogált az első szakasz, de az utolsó körökben többen is egészen döbbenetes időket futottak. Az utolsó helyről például élre ugrott Nico Hülkenberg, de Daniel Ricciardo és Juki Cunoda is óriásit autózott. Az egész hétvégén sokat küszködő Fernando Alonso utolsó helyen ragadt és Hülkenberg csapattársa, Kevin Magnussen is csak 19. helyen zárt – bár úgy tűnt, Oscar Piastri feltartotta a gyors körén.

Kiesett a Kick Sauber párosa is kipottyant és az életjeleket mutató Logan Sargeant is. Lewis Hamilton épphogy becsúszott Q2-be, ahol aztán beindult a flúgos futam, Charles Leclerc, Cunoda, Verstappen és Piastri is kevesebb, mint egy tizedre volt egymástól. Az Alpine párosa nem tudott beleszólni a csatába, ahogy Alexander Albon és Lance Stroll sem. Az utolsó kieső hely elkerüléséért viszont ádáz küzdelem zajlott, végül

hihetetlen hajrát követően óriási meglepetésre Sergio Pérez esett ki 11. helyen.

Nem volt más hátra, a Ferrari, McLaren, Mercedes és hihetetlen, de az RB párosai készülhettek az utolsó szakaszra, Hülkenberggel és Verstappennel kiegészülve. A nagy versengés után csendesebben indult a Q3, Leclerc és Carlos Sainz Jr. nem tudott igazán harcba szállni a pole-ért, de a McLaren nagyon jó tempót diktált. Az utolsó körben Verstappen 1:14.746-ot futott, ettől Piastri 74 ezredmásodperccel maradt csak el, míg Lando Norrisnak 91 ezred volt a hátránya.

Sikerével Verstappen az év hetedik időmérő edzését is megnyerte.

Az Emilia Romagna Nagydíj időmérőjének végeredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik