Forma-1

Forma-1: kettős Ferrari-siker az Ausztrál Nagydíjon

Glenn Nicholls / AFP
Glenn Nicholls / AFP

A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat. A pole pozícióból rajtoló címvédő és háromszoros világbajnok, Max Verstappen műszaki hiba miatt néhány körrel a rajt után feladta a versenyt – a fékkel adódott problémája, a második körben az autója elkezdett füstölni.

A Red Bull holland pilótája sorozatban kilenc futamgyőzelem és zsinórban 43 pontszerző helyezés után, így két győzelemre saját rekordjának megdöntésétől esett ki Forma-1-es viadalról, legutóbb, 2022-ben éppen Melbourne-ben kényszerült kiállni.

Közvetlenül a leintés előtt Russell balesete borzolta a kedélyeket, de a brit versenyző nem sérült meg, a Mercedes viszont így egyetlen pontot sem szerzett Ausztráliában.

Kapcsolódó
F1: megváltozott az Ausztrál Nagydíj végeredménye
Az ok: Fernando Alonso büntetőfékezett.

A 29 éves Sainznak ez pályafutása harmadik futamgyőzelme, és az első Ausztráliában, ahol eddig még dobogóra sem sikerült állnia. A Ferrari kettős sikernek örülhetett, másodikként ugyanis Sainz csapattársa, a monacói Charles Leclerc zárt, míg a harmadik helyen Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett.

A világbajnoki pontversenyt Max Verstappen vezeti 51 ponttal, második Charles Leclerc (47), míg a harmadik Sergio Pérez (46).

A televíziós közvetítésből kiderült,, hogy a melbourne-i F1-es hétvége során több mint 452 ezer néző volt kint az Albert Parkban, ez rekordot jelent az Ausztrál Nagydíj történetében. A vb két hét múlva Szuzukában, a Japán Nagydíjjal folytatódik.

Az Ausztrál Nagydíj pontszerzői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik