Forma-1

Volt, akit nem lepett meg, hogy Hamilton a Ferrarihoz megy

Angela Weiss / AFP
Angela Weiss / AFP

Óriási szenzációval indult az év a Forma-1-ben, ugyanis bejelentették, hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a szezont követően a Ferrarihoz szerződik. Miközben világszerte többeknek leesett az álla a hír hallatán, addig az Alpine francia versenyzője, Pierre Gasly nem volt meglepve.

Arról hallottam, hogy van egyeztetés köztük. Lewis már a karrierje vége felé jár, úgyhogy ez eléggé most vagy soha lehetőség volt számára

mondta Gasly, aki még egy korábbi interjúban elárulta, hogy tartja a kapcsolatot Hamiltonnal, sokszor kikéri a brit tanácsát.

Lewis Hamilton majd Charles Leclerc-rel alkot egy párost a Ferrarinál, ami azt is jelenti, hogy Carlos Sainznak majd csapat után kell néznie. Megkérdezték Gaslyt, nem igazságtalan-e a helyzet a spanyollal szemben.

Mi igazságos a Forma-1-ben? Carlos remek versenyző, Hamilton pedig fantasztikus, a valaha volt legjobb. A leigazolása mindkét félnek egy lehetőség. Persze így Carlos trükkös helyzetbe került, sosem könnyű, ha csapat nélkül maradsz

– mondta Gasly.

Kapcsolódó
Lewis Hamilton évente százmillió dollárt kereshet a Ferrarinál
Két évre írt alá az új csapatához, de előbb még 2024-ben egy utolsó idényt teljesít a Mercedesszel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik