Forma-1

Átigazolási bomba készül a Forma-1-ben: Hamilton a Ferrarihoz mehet

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2025-ben elhagyhatja a Mercedest és átülhet a Ferrariba, hogy Charles Leclerc csapattársa legyen, számolt be róla a többi közt az Autosport.

Leclerc hosszabbítását nemrég jelentette be a Ferrari, Carlos Sainz jövője azonban még kérdőjelekkel teli, az ő szerződése év végén lejár az olasz istállónál. A Ferrari már régóta meg akarta szerezni Hamiltont, akinek a hírek szerint opciós joga van a jövő évi szerződésére a Mercedesnél, azaz lehetősége van kilépni belőle és átigazolni a riválishoz.

A BBC több forrásra hivatkozva is azt írja, noha hivatalos megerősítés még nem történt, érdemes komolyan venni a hírt.

Nagy érvágás lenne a Mercedesnek Hamilton távozása, ugyanis a csapat mindent megtett azért, hogy hosszabbítani tudjon a brit versenyzővel. Lewis Hamilton egyébként a közelmúltban már nyíltan kritizálta a Mercedest, amiért szerinte nem hajtották végre azokat a fejlesztéseket, amiket kért. A hétszeres világbajnok az elmúlt három évben lecsúszott az első helyről, az elmúlt két évben pedig nem volt futamgyőzelme.

A 39 éves Hamilton 2007-ben, a McLarennél mutatkozott be a Forma-1-ben, majd 2013-ban igazolt a Mercedeshez. Világbajnoki címek tekintetében utolérte Michael Schumachert, de futamgyőzelmek (103) és a pole-pzíciók (104) terén is rekordot döntött már a többi közt.

Frissítünk!

Csütörtök este hivatalossá vált, hogy Hamilton 2025-től nem lesz a Mercedes versenyzője, valamint Carlos Sainz is búcsúzik 2024 végén a Ferraritól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik