Forma-1

Verstappent büntették, koccant is, így is győzni tudott Las Vegasban

Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A Red Bull holland versenyzője futamgyőzelmek tekintetében utolért Sebastian Vettelt.

Max Verstappen nyerte meg a Forma-1 Las Vegas-i Nagydíját, amit rendhagyó időpontban, szombaton este (magyar idő szerint vasárnap reggel) rendeztek. A már világbajnok holland mögött a pole-ból rajtoló Charles Leclerc végzett másodikként, Sergio Pérez pedig harmadik lett.

A rajt után Verstappen egyből megelőzte Leclerc-t, de letolta a monacóit kissé a pályáról, ekkor még mindkét versenyzőnek azt mondták, nem kell a hollandnak visszaadnia az első helyet és büntetés sem lesz belőle. Később Lando Norris összetörte az autóját, bejött a biztonsági autó, és bár az újraindításkor Verstappen trükközve tartotta maga mögött ellenfelét, Leclerc a 16. körben élre állt, majd a világbajnok állt ki a boxba és végül mégis kapott büntetést, ekkor töltötte le az öt másodpercét is és a középmezőnybe tért vissza.

Verstappen a 26. körben ismét főszerepbe került, George Russell-t akarta megelőzni, amikor összeért a két autó, sok törmelék került a pályára, így bejött a biztonsági autó. A britet megbüntették a koccanásért.

A táv második felében egy ideig Pérez és Leclerc csatázott az első helyért, oda-vissza megelőzték egymást, miközben Verstappen is megérkezett mögéjük. Bármennyire is hektikus versenye volt a hollandnak, 13 körrel a vége előtt az élre állt, majd Pérez is Leclerc elé került, de a mexikói bealudt a végén, így a Ferrari megszerezte a második helyet.

Max Verstappen idei 18., pályafutása 53. futamgyőzelme volt a mostani, amivel utolérte az örökrangsor harmadik helyén álló Sebastian Vettelt. Már csak Lewis Hamilton és Michael Schumacher, két hétszeres világbajnok előzi meg.

A világbajnoki szezon jövő vasárnap, Abu-Dzabiban zárul.

A Las Vegas-i Nagydíj pontszerzői.
Kapcsolódó
Michelisz a csúcson, ő a túraautó világsorozat első bajnoka
Az utolsó futamon a nyolcadik hely is elég volt számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik