Forma-1

A Forma-1-be vágyó csapat vezetője elmondta, ki lenne az egyik pilótája

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Tisztult a kép arra nézve, hogy kik kaphatnának ülést a jövendőbel Forma-1-es csapatban az Andrettiben.

A Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) zöld utat kapott Michael Andretti vezérigazgató, vagyis mostantól csak magával az F1-gyel kell megegyeznie a csatlakozás feltételeiről. Az amerikai csapat vezetőjét arról kérdezték az austini futam alatt, hogy milyen pilótákkal képzeli el a jövőt.

A cél az, hogy egy amerikai üljön az egyik autóban, a másikban pedig egy rutinos versenyző, aki segít nekünk a mentorálásában. Egyértelmű, hogy a listánk élén Colton Herta áll, de problémák vannak a pontokkal, szóval figyelnünk kell, hogyan teljesít az IndyCarban, és reméljük, hogy  elég pontot gyűjt majd a Forma–1-es szuperlicenc megszerzéséhez.

Beszélni fogunk néhány más versenyzővel is. Olyanokkal, akik megfelelnek a kritériumoknak. A cél az, hogy egy amerikai üljön az egyik autóban, a másikban pedig egy rutinos versenyző, aki segít nekünk a mentorálásában”

közölte Andretti.

A választás egyébként teljesen logikus, az IndyCarban ugyanis már náluk versenyez Colton Herta, így pontosan tudják, mit kapnának tőle, ahogyan az amerikai pilóta nevezése is megvalósulna egy csapásra. Erről egyébként már akkor is szó volt, amikor hivatalossá vált, hogy GM Cadillac néven indulni akar a csapat az F1-ben.

Kapcsolódó
Korábbi világbajnok fia akar Forma-1-es csapatot indítani
Már a csapat kialakítása is folyamatban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik