Forma-1

Verstappen egy másik bolygóról jött, egy robot, egy kannibál

KARIM JAAFAR / AFP
KARIM JAAFAR / AFP
A nemzetközi sajtó egyöntetűen a sorozatban harmadik világbajnoki címét szombaton megszerző és a vasárnapi futamon is diadalmaskodó Max Verstappent, a Red Bull holland versenyzőjét méltatta a Forma-1-es Katari Nagydíj másnapján.

„Természetesen Verstappen győzött – ez a 14. sikere az idei 17 futamból. Ráadásként a leggyorsabb körért járó plusz egy világbajnoki pontot is megszerezte” – írta a The Sun.

A Daily Mail szerint „Verstappen a 11. Forma-1-es versenyző, aki legalább háromszoros világbajnok lett, és az ötödik, akinek sikerült sorozatban három vb-címet nyernie. Ezzel lezárta az F1 történetének egyik leginkább lenyűgöző szezonját.”

A Guardian megállapította, hogy a győzelem és az egész verseny ismét teljes mértékben Verstappen kezében volt.

A spanyol Marca azt emelte ki, hogy a drámai verseny 40 Celsius fokos hőségben rendezték.

„Max Verstappen lenyűgöző! Egy ideje már történelmet ír a Forma-1-ben és folyamatosan rekordokat dönt a Red Bull-lal, amely egy viszonylag új csapat, de máris a legnagyobb istállók nyomdokaiban jár” – írta az AS.

A Mundo Deportivo ennél is továbbment a méltatásban:

Verstappen egy másik bolygóról jött. Nem lehet nem belegondolni abba, hogy milyen szép lenne a küzdelem a futamgyőzelmekért és a vb-címért, ha Max nem lenne ennyivel jobb a többieknél.

Az olaszok is a világbajnokkal voltak elfoglalva, a Gazzetta dello Sport szerint „Verstappen egy robot”, míg a Tuttosport szerint „Verstappen a kannibál, a Ferrari egy délibáb.”

„Verstappen megszerezte a harmadik világbajnoki koronáját, miután mesteri módon uralta a Katari Nagydíj teljes hétvégéjét” – írta a francia L’Équipe.

(MTI)

Kapcsolódó
Égési sérüléstől a hányásig – igazi kínzással ért fel a Katari Nagydíj
Embertelen körülmények között rendezték meg a Forma-1 vasárnapi futamát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik