Forma-1

Főnöke nem tudott biztató hírekkel szolgálni Ricciardóról

Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Christian Horner, a Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull csapat vezetője szerint nagy valószínűséggel a soron következő szingapúri, valamint az utána sorra kerülő japán futamot is ki kell hagynia a Holland Nagydíjon balesetet szenvedő és megműtött Daniel Ricciardónak, az Alpha Tauri ausztrál versenyzőjének.

A 34 éves Ricciardo az augusztus végén rendezett zandvoorti viadal egyik szabadedzésén szenvedett kézközépcsonttöréssel járó balesetet, így Hollandiában, valamint az elmúlt hétvégi olaszországi versenyhétvégén az új-zélandi Liam Lawson helyettesítette.

Nincs esély arra, hogy Szingapúrban újra autóba üljön, sőt optimista kijelentés lenne azt mondani, hogy Japánban ott lesz

– mondta a fiókcsapat versenyzőjéről Horner, aki hozzátette, a motorosoknál előfordul, hogy siettetik a visszatérésüket és ezzel néha nagyobb bajt okoznak. „Szerintem jobb, ha megvárjuk, hogy teljesen felépüljön, mielőtt újra részt vesz egy futamon” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Horner a Hollandiában 13., majd vasárnap Monzában 11. helyen célba érő Lawson teljesítményéről úgy vélekedett, hogy remekül helytállt pályafutása első két F1-es viadalán. A 11. helyével egyébként Lawson jobban áll, mint a szezon során a csapattól elküldött Nyck de Vries (12. pozíció a legjobb eredménye), valamint Ricciardo (13.). Rajtuk kívül az egész mezőnyből egyedül a williamses Logan Sargeant nem szerzett még pontot.

A Forma-1-es világbajnoki idény jövő hétvégén folytatódik Szingapúrban.

Kapcsolódó
A magát a történelemkönyvekbe beíró Verstappen a bolygó legjobb versenyzője
A nemzetközi sajtó nem győzi halmozni a jelzőket a holland újabb győzelme után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik