Forma-1

A magát a történelemkönyvekbe beíró Verstappen a bolygó legjobb versenyzője

Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Tizenöt körön át álmodozhatott a Ferrari az Olasz Nagydíjon, aztán a címvédő, a világbajnoki pontversenyben ezúttal is vezető Max Verstappen megelőzte Carlos Sainzot, majd meg sem állt az újabb futamgyőzelemig.

Ez volt a holland sorozatban tizedik nyertes nagydíja, amivel rekordot döntött.

A Ferrari végül annak örülhetett, hogy az egymással nagyot csatázó versenyzői közül Carlos Sainz odaért a harmadik helyre, ugyanis időközben Sergio Pérez megelőzte az olasz csapat pilótáit és másodikként végzett. A nemzetközi sajtó Verstappen és a Red Bull uralmáról cikkezett elsősorban. Az MTI gyűjtése következik.

Nagy-Britannia:

The Sun: „VER-NOMENÁLIS. Max Verstappen sorozatban aratott 10. futamgyőzelmével rekordot döntött az Olasz Nagydíjon.”

Daily Mail: „A kérdés, hogy ki minden idők legjobb pilótája, még megválaszolásra vár, de pillanatnyilag Verstappen a bolygó legjobbja.”

The Guardian: „Max Verstappen az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével beírta magát a történelemkönyvekbe. A Red Bull pilótája rekordot jelentő sorozatban tizedik diadalával olyan tett, amit a világbajnokság 1950-es rajtja óta még senki.”

Spanyolország:

Marca: „A Red Bull és Leclerc között Sainz dobogós lett, ami aranyat ér.”

As: „Bár Sainz nem nyerte meg a győztesnek járó trófeát, a Ferrarinál ő lett a legjobb.”

Mundo Deportivo: „Verstappen nyert a Ferrari otthonában, Sainz pedig a Leclerc-rel folytatott érthetetlen harc után nagy csatában harmadik lett. A Ferrari-szurkolók arról ábrándoztak, hogy a lehetetlen ezen a vasárnapon kevésbé lesz lehetetlen.”

Olaszország:

Corriere dello Sport: „Max Verstappen sorozatban tizedik futamgyőzelmét aratta és növelte az előnyét összetettben. Ezzel együtt a monzai hazai verseny pozitív eredményekkel zárult a Ferrari számára, ahogy az elvárható volt.”

Gazzetta dello Sport: „Verstappen kivárt és odacsapott. Sainznak köszönhetően a Ferrari álmodozhatott.”

Tuttosport: „A monzai futamon Sainz megmutatta harcosságát, Max Verstappent és Sergio Pérezt is körökön át maga mögött tartotta.”

Franciaország:

L’Équipe: „A 2023-as szezon Max Verstappen és a Red Bull-istálló vitathatatlan uralmáról szól.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „A Ferrari 14 körig álmodozhatott – aztán jött Max.”

Kurier: „Max Verstappen az Olasz Nagydíjon megmutatta klasszisát. Körültekintően versenyzett, türelmes maradt, a megfelelő pillanatokban visszafogta magát és támadott, amikor támadni kellett.”

Svájc:

Blick: „A Ferrari-szurkolók álmai legkésőbb a 15. kör után szertefoszlottak. A gumiabroncs-bűvölő, hamarosan háromszoros világbajnok Max Verstappen ismét kíméletlen volt.”

Tages-Anzeiger: „A korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen fiának mindössze egy kis vereséget kellett elkönyvelnie vasárnap: a nap legjobb versenyzőjének mást választottak. Carlos Sainz, a nap harcosa a szurkolók 31,5 százalékának szavazatát kapta, Verstappen 13,3 százalékot gyűjtött. A hollandot csak ebben a küzdelemben lehet legyőzni.”

Kapcsolódó
Az utcán lopták le a 115 milliós luxusórát Sainz kezéről
Fiatalok beszédbe elegyedtek vele, és egyikük közben megszerezte az órát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik