Forma-1

Két piros zászló is megakasztotta a szabadedzést, Lance Stroll másfél körig jutott

formula1.com
formula1.com

A címvédő Max Verstappen nyerte az első, Carlos Sainz pedig a második szabadedzést a Forma-1-es Olasz Nagydíj első napján.

Nem volt ledolgozhatatlan Verstappen előnye, csak 46 ezreddel előzte meg Sainzot, így nem okozott az sem nagy meglepetést, hogy a délutáni gyakorláson már a spanyol ugrott az élre. A második szabadedzés bizonyult nehezebbnek, mivel nagyon hamar kényszerszünetet kellett tartani, mivel másfél kör után Lance Stroll alatt bemondta az unalmast az egyik Aston Martin. Mivel a délelőtti edzésen Felipe Drugovich kapott lehetőséget, a kanadai pilótának egyelőre ez a másfél kör jutott csak Monzában a felkészüléshez.

Négy perccel az edzés vége előtt Sergio Pérez számította el magát és úgy csúszott le egy kanyarról, hogy a kavicságy jelentős részét a pályára sodorta.

Az újabb piros zászlót követően folytatódott az edzés, végül Sainz megelőzte Lando Norrist az első helyért, a képzeletbeli dobogóra pedig Pérez fért oda a hibája ellenére. Szombat délelőtt újra edzés következik a programban, majd magyar idő szerint 16:00-tól az időmérő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik