Forma-1

F1: a Ferrari jelentőset változtatott az autóján Monzára

A Ferrari idén elég halovány teljesítménnyel rukkolt elő eddig. Valamit ki kellene találjanak, hogy a jelenlegi negyedik helyről elmozduljanak felfelé, és legalább az Aston Martint letaszítsák a dobogó harmadik fokáról.

Úgy látszik meg is fogant az ötlet a tervasztalon, igaz ennek aligha lesz hatása a sebességre, a megbízhatóságra, ergo az eredményességre. De legalább jól néz ki. Ugyanis nem valami technikai újítással rukkolnak elő, hanem a látvány terén módosítottak, mert ahogy kedden a twitter oldalukon bejelentették, a hazai, a Monzai Nagydíjra „A sárga visszatér. Egy különleges otthoni nagydíj különleges festést érdemel, igaz?!”

A Scuderia új sárgája nem is annyira új. A „visszatérés” is erre utal. Ugyanis tavaly Monzában a márka 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken erőteljesen szerepelt ez a történelmi cégszín. Továbbá azért is visszatérés”, mert a csapat James Caladóval, Antonio Giovinazzival és Alessandro Pier Guidival hasonló sárga csíkokkal tarkított autóval nyerta meg idén júniusban a Le Mans 24 órás versenyt. Az SF-23 új arculata a világ leghíresebb állóképességi versenyéén győztes 499P előtt is tiszteleg a Hypercar oldalán végigfutó sárga „V” csíkokkal, amelyek ezúttal az orron és a motorburkolaton találhatók. A Hátha Monzában is segítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik