Forma-1

Nem kell Verstappennek szomorkodnia, kap még egy 15 milliós trófeát

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Kis túlzással a verseny utáni eredményhirdetés több izgalmat okozott, mint maga a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj – legalábbis a sajtó többet ír Lando Norris ügyetlenkedéséről.

A McLaren 2. helyen végzett brit pilótája a dobogón egy rossz mozdulat következtében összetörte a győztes Max Verstappennek a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott egyedi díját, melynek eszmei értéke 15 millió forint, és amelyet hat hónapig, nagyjából harmincan készítettek.

Hogy a holland mennyire szomorodott el, nem tudni, mindenesetre Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a cég újra elkészíti Verstappennek a győzelmi trófeát.

„Nagyon nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy a gyönyörű Herendi-trófea, kézzel készült műalkotás megsérül. Közel fél éves munka eredménye, több mint 30 ember dolgozott rajta, és nagyon sajnáltuk, hogy ez lett a műalkotásunk sorsa. De úgy gondoljuk, és a Herendi Porcelánmanufaktúra az országimázs építésben meghatározó szerepet betöltő vállalkozás, hogy pótoljuk az első helyezettnek járó trófeát,

és míg eldöntik a csapatok, hogy ki volt a hibás és ki nem, mi magunkra vállaljuk ennek az örömteli és egyben nehéz terhét

jelentette be Simon az M4 Sporton.

Kapcsolódó
Norris a 15 milliós herendi porcelán összetöréséről: Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett
A futamot megnyerő Verstappen szerint az emberek könnyen elfelejtik, hogy milyen nehéz egymás után 12 futamot megnyerni még úgy is, hogy övé a leggyorsabb autó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik