Forma-1

„Azért nyavalyog, mert több pénzt akar” – Verstappent kritizálta a rivális

Peter Fox / Getty Images
Peter Fox / Getty Images

Max Verstappen még mindig csak 25 éves, de már többször is beszélt arról, hogy latolgatja, mikor is lenne a legjobb visszavonulni. A Forma-1-ben szereplő Red Bull holland versenyzője a hétvégi Brit Nagydíj előtt például arról beszélt, hogy a jövő évre tervezett, 24 futamos versenynaptár ugyan ésszerűen van összerakva, de szerinte ennyi versenyhétvége már túl sok, és amikor a jövőjéről kell majd döntenie, az ilyen változtatások nem segítik, hogy hosszú távon tervezzen a sorozatban.

Azért nyavalyog, mert több pénzt akar. Jelenleg ő a legjobban fizetett versenyző a rajtrácson, ami az eredményei alapján teljesen indokolt, de azt hiszem, az ilyen kijelentéseivel, hogy a visszavonulásával fenyegetőzik, csak taktikázik.

Nem szeretném, ha visszavonulna, remélem, hogy addig marad, ameddig én is, mert a legjobbak ellen szeretnék versenyezni” – mondta George Russell, a Mercedes versenyzője, hogy szerinte miről is szólnak a holland kijelentései, aki korábban már több, Forma-1-gyel kapcsolatos dolgot kritizált, például a sprintversenyeket is.

Russell egyébként abban egyetért a harmadik világbajnoki címe felé száguldó Verstappennel, hogy a 24 futam valóban sok. Ha csak a versenyzéssel kéne törődni, egyik versenyzőnek sem lenne vele semmi baja, de így, hogy közben számos kiegészítő programon is részt kell venni, már szerinte is túlzásnak tűnik.

Kapcsolódó
„Ez most Verstappen ideje” – még az elnök is visszaszólt Hamiltonnak
A hétszeres világbajnok szabályt vezetne be a Red Bull dominanciája miatt, de úgy fest, az ötletével egyedül marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik