Forma-1

Pérez felbosszantotta Verstappent, Hülkenberg és Russell nagyot mentett

Joe Klamar / AFP
Joe Klamar / AFP

A címvédő Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj sprintfutamát.

A két Red Bull közül Pérez kapta el jobban a rajtot, kicsit ki is lökte Verstappent, aki aztán a négyes kanyarban belülről elment a csapattársa mellett.

A nagy helyezkedés után mindketten fújtak a másikra a rádióban: Pérez nem értette, mi volt a baja Verstappennek, aki káromkodva reagált a csapattárs megmozdulása miatt.

A mexikói pilóta nem csak Verstappen előzése miatt lehetett bosszús, hanem azért is, mert Hülkenberg is elment mellette.

A sprintkvalifikációban gyengén teljesítő Mercedesek a futamon rákapcsoltak, a 15. helyről rajtoló Russell a 11., a 18. helyről induló Hamilton a 12. volt a 11. körben. Elöl Verstappen kényelmes előnyt szedett össze, Pérez pedig nagyon feljött Hülkenberg nyakára, és a 12. körben vissza is vette a második helyet.

A nagyon lelassuló Haas-pilótát Sainz is leelőzte, miközben a másik Ferrari-versenyző, Leclerc a 8. helyen autózó Oconnal vívott óriási csatát. Aztán a monacói a következő körben hibázott az egyik kanyarban, és ezt a ziccert a mögötte érkező Norris nem hagyta ki.

A verseny utolsó negyedében elkezdett száradni a pálya, úgyhogy többen is bementek a bokszba, hogy slick gumira váltsanak az utolsó néhány körre.

Köztük volt Hülkenberg is, aki a 21. körben megelőzte Gaslyt, és ezzel feljött a nyolcadik helyre, amivel már pontszerzőnek számított, majd az utolsó körben Norrist is lehagyta.

Verstappen izgalommentesen nyerte a futamot, mögötte Pérez és Sainz végzett a dobogós helyeken. A pontszerzők közé, vagyis az első nyolcba még Stroll, Alonso, Hülkenberg, Ocon és Russell fért be. Utóbbi nagyon megnyomta az utolsó métereket, és végül csak kilenc ezreddel maradt le Ocon mögött.

A verseny után a két red bullos megbeszélte a rajt utáni esetet:

A 71 körös Osztrák Nagydíjra vasárnap 15 órától kerül sor.

A sprintfutam első tíz helyezettje:

www.sofascore.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik