Forma-1

Senkit sem engednek a pálya közelébe, elmarad a hétvégi Forma-1-es futam

Clive Mason / Getty Images
Clive Mason / Getty Images

Az olasz miniszterelnök-helyettes és közlekedési miniszter, Matteo Salvini arra szólította fel a hétvégi, olaszországi Forma-1-es verseny szervezőit, hogy halasszák el a versenyhétvégét a térséget sújtó áradások miatt. A szervezők később közleményben jelezték,

biztonsági okokból nem rendezik meg a futamot.

„Tragikus látni, ami Imolával, Emilia-Romagnával, a városokkal történt, azzal a térséggel, ahol felnőttem. Együtt érzek az áldozatok hozzátartozóival és a közösséggel” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 ügyvezető igazgatója.

Már egy nappal korábban elterjedt a híre, hogy veszélyben van a futam, kedden ki is kellett üríteni a pályát, amelynek egyes pontjait és boxutcáját szintén víz borította. Szerdán is azt jelezték a helyszínen tartózkodó újságírók, hogy sem médiát, sem pedig a csapatokat nem engedik oda az imolai pályára, mert a hatóságok attól tartanak, a helyzet csak romlik.

A motorsport.com cikke szerint Salvini arról is beszélt, még ha javulna is az időjárás, az, hogy nézők előtt rendezzék meg az Emilia-Romagna Nagydíjat, óriási terhelést jelentene a térségnek. A mostani hétvége törlése után kérdéses, mikor lehetne bepótolni a versenyt, ugyanis elég feszített a versenynaptár a folytatásban. Idén már elmaradt a Kínai Nagydíj, akkor egy négyhetes szünet volt.

A Sky Italia értesülései szerint az áradásoknak eddig három halálos áldozata van, és több ezer embert kellett evakuálni. A régió közlekedése megbénult, öt megye teljesen van víz alatt. Más tartományokból tűzoltóegységek érkeztek segíteni, mintegy húsz helikopterrel végzik a mentést. A meteorológiai előrejelzések szerint az esőzés szerdán sem enyhül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik