Forma-1

Máris ultimátumot kapott egy Forma-1-es versenyző, ha nem javul, repül

Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Nyck de Vries nagy reményekkel érkezett meg a Forma-1-be, a Forma-E 2021-es világbajnoka ugyanis tavaly beugrott egy futamra a Williamshez, amin rögtön szerzett két pontot. Lecsapott rá az AlphaTauri, de a 2023-as szezonban még nem sikerült maradandót alkotnia – a 14. hely eddig a legjobb, amit elért, míg az Azeri Nagydíjon kiesett. Egyelőre pont nélkül áll a pilótamezőny utolsó helyén.

A helyzet annyira nem néz ki jól, hogy a 28 éves versenyző ultimátumot kapott: a következő három nagydíjon látványos fejlődést kell bemutatnia, különben elveszíti a helyét.

Minderről a motorsport.com írt, amely hozzátette, hogy Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója sokkal többet várt a hollandtól, aki ehhez képest el van maradva Cunoda Juki mögött, az időmérőkön is mindössze egyszer tudott csapattársa elé kerülni. A japán viszont aztán a Miami Nagydíjon majdnem pontszerző helyig kapaszkodott fel (11. lett), miközben De Vries 18.-ként ért célba.

Nyck de Vriesnek így aztán Imolában, Monacóban és Barcelonában kellene villantania, ha nem sikerül, akkor Daniel Ricciardo veheti át a helyét. Az ausztrál az előző szezon végén hagyta el a McLarent és tért vissza a Red Bullhoz tartalékpilótának. A 33 éves, nyolcszoros futamgyőztes Ricciardo nemrég nyilatkozta, hogy nem tett le arról, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzen.

A következő nagydíjat május 21-én rendezik a Forma-1-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik