Forma-1

Kilencedik helyről indulva autózta körbe a mezőnyt Max Verstappen

Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Kettős győzelmet aratott a Red Bull a Miami Nagydíjon, a címvédő holland mögött a pole-ból induló csapattársa végzett.

Max Verstappen nyerte meg a Forma-1 Miami Nagydíját, így növelni tudta előnyét a világbajnoki összetettben a pole-ból induló, másodikként célba érő csapattársa, Sergio Pérez előtt.

Vagyis a helyzet a versenynaptár ötödik helyszíne után is változatlan, eddig minden futamon a Red Bull versenyzői nyertek, és már negyedik alkalommal vitték el az első két helyet.

A harmadik Fernando Alonso lett, aki már negyedik alkalommal ért oda a dobogóra.

Verstappen a kilencedik helyről várta a rajtot, aztán módszeresen vadászta le a riválisait, volt egy dupla előzése is, majd a kerékcseréknél az élre állt. Amikor kihívták a bokszba a 46. körben, utána ugyan a második helyre ért vissza, de hamar kihasználta tapadási előnyét és visszaelőzte Pérezt, és összességében sima győzelmet aratott, és még a leggyorsabb körért járó plusz pontot is behúzta. Ez volt pályafutása 38. futamgyőzelme.

Verstappen overtakes Perez for the lead of the race

Pérez és Alonso ért még oda a dobogóra, míg George Russell, Carlos Sainz (öt másodperces büntetéssel), Lewis Hamilton (ő a 13. helyről indult), az időmérőn hibázó Charles Leclerc, Pierre Gasly, Esteban Ocon és Kevin Magnussen végzett még pontszerző helyen.

A világbajnokság két hét múlva Olaszországban, az Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik.

sofascore.com

A világbajnokság állása:

sofascore.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik